Wat kan beleggen opleveren?

beleggen

We hebben het allemaal over beleggen en de risico’s die dat met zich meebrengt en over de rendementen die je kan behalen. Op basis van rendementen uit het verleden kunnen we geen garanties geven. Maar weten we eigenlijk wel waar we het over hebben als we het over het verleden hebben? Op de website starten met beleggen kan je een berekening maken wat beleggen je had kunnen opleveren de afgelopen jaren. Nu kunnen we wat beter praten over het verleden en heb je een inzicht wat beleggen voor je kan opleveren.

De basis

Dan weer terug naar het begin, we zeiden het net al, mensen hebben het over risico’s en rendement. Deze twee dingen die hand in hand gaan en bij beleggen onwijs belangrijk zijn.

Risico

Beleggen brengt uiteraard risico met zich mee, je kan je inleg verliezen. Echter zijn er voldoende mogelijkheden om deze risico’s te beperken. Zo is spreiden een risico beperking, je kan spreiden in je portefeuille door te beleggen in bijvoorbeeld obligaties en aandelen. Daarnaast kan je ook nog spreiden met instappen, maandelijks of periodiek beleggen. Het instappen en timen van de markt is namelijk onmogelijk en niet te doen.

Rendement

Het rendement gaat hand in hand met het risico wat je kiest, hoe hoger het risico hoe meer rendement je zou kunnen behalen. Als je kiest voor een lager rendement dan kan je in principe een minder hoog rendement behalen. Echter is het wel zo dat als het een slecht beleggingsjaar is, je met een lager risico je ook minder verliest.

Waar beleggen

Naast alle risico’s en rendementen die je kunt behalen is het ook belangrijk dat je kiest voor een beleggingspartij die bij jou past. Zo kan je een keuze maken tussen waarschijnlijk wel 100 verschillende aanbieders. De keuze die jij moet maken is of je zelf wilt beleggen of dat je je vermogen wilt laten beheren. Dit is namelijk niet bij elke beleggingspartij mogelijk. De keuze voor een beleggingspartij is dus afhankelijk op hetgeen wat jij zou willen zien qua coaching en begeleiding.

Reacties zijn uitgeschakeld.