Rijk worden met het verkopen van postzegels?

postzegels

Postzegels zijn een klein stukje papier waarop iets bedrukt staat. Het doel van een postzegel is het kunnen bewijzen dat er is betaald om het betreffende poststuk op te sturen. Postzegels bestaan al een hele lange tijd en er zijn enorm veel verschillende postzegels op de wereld. Doordat deze zegels al enorm lang bestaan heb je ook veel mensen die postzegels verzamelen. Dit komt omdat bepaalde postzegels wel een waarde kunnen hebben van 3 miljoen, en dat voor een stukje papier. In deze tekst lees je meer over de postzegel en waar je deze eventueel kunt verkopen.

Hoe is de postzegel ontstaan?

Voordat de postzegel op de wereld kwam moest vaak de ontvanger van de post betalen voor de zending. Dit zorgde natuurlijk voor veel onhandigheid en verwarring. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin de ontvanger deze post helemaal niet wilde hebben en dan toch ervoor moesten betalen. Hierop moest dus een oplossing komen en daardoor kwam Rowland Hill in 1837 met een geniaal plan. Hij bedacht dus een systeem waardoor niet de ontvanger maar de afzender moest betalen voor het verzenden van deze poststukken. Als bewijs van betaling ontstond toen de welbekende postzegel. Deze postzegel kon dan worden gekocht op het postkantoor en werd vervolgens op het poststuk geplakt. Deze uitvinding werd naar mate de tijd nog slimmer gebruikt door zelfplakkende postzegels te produceren waardoor mensen niet telkens naar het postkantoor hoefde. Dit systeem was zo’n briljant idee dat deze tot op heden nog steeds wordt gebruikt. Doordat de postzegel dan ook al zo’n 175 jaar bestaat zijn er enorm veel verschillende postzegels. Ook zijn sommige van postzegels van onkenbare waarde en kunnen deze oplopen tot in de miljoenen. Door de waarde van postzegels zijn er dan ook veel verzamelaars ontstaan die postzegels verkopen of het als hobby doen verzamelen.

Het verkopen van postzegels

Wanneer je dus al heel wat postzegels hebt verzameld of van plan bent deze te verzamelen met als doel het verkopen van deze zegels is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo is het belangrijk de waarde te kennen van een postzegel. Deze kun je vaak terugvinden op internet of bij een bedrijf langsgaan die hierin zijn gespecialiseerd. Ook is het belangrijk de zegels te controleren op echtheid. Sommige postzegels zijn enorm veel geld waard en waar geld is, is helaas ook criminaliteit.  Bij een postzegelverzameling verkopen kun je vaak sneller iemand vinden doordat deze in één keer een volledige verzameling kan kopen wat vaak aantrekkelijker is voor een persoon die deze zegels verzameld.

Reacties zijn uitgeschakeld.